Rapport E2 - då spurten gjorde sitt intåg i girot

Jag vill börja med att säga att jag är inte bitter. Vi rullade iväg lite sent då Karl Tiselius a.k.a. Nightfox a.k.a. Cavendish fick ett par beundrarsamtal. Efter att ha axlat hjälpryttarrollen och dragit upp honom så fick vi äntligen igång lite rullning. Och till slut fick vi även diskuterat fram en mållinje så allt var frid och fröjd. Vi hade enats om att i Alafors skulle fältet släppas lös och innan det var det nästan att vi fick till en rullande vätternkedja för första gången i girots historia. De sista kilometrarna innan Alafors stannade det dock upp och vi laddade för tävlingens intåg.

Jag är inte bitter men benen kändes kanon denna dag, åtminstone till en början. Eftersom den enda backen i tävlingsdelen kom direkt var det bara att stå på. Luckan blev inte stor men jag fortsatte köra allt vad jag hade. Dock inte mer än att det som mest var kanske 50 m lucka. Det höll i ett par km men i god tid före Lindome var vi samlade även om Palmen försökte någon gång.

Jag är inte bitter men jag försökte igen, och igen och igen. Och varje försök som gick var desto mer fruktlöst. Nu börjar jag förstå hur de stora klungspurterna går till. Ett litet störningsmoment var dock när en mopedist dök upp mitt i klungan och man försökte utnyttja henne för attackerna. Tyvärr körde hon lite för lagligt för att vara optimal pace.

När spurten sen drogs igång var det de stora kanonerna som gjorde upp. Storfavoriten nightfox pallade dock för trycket och plockade hem en snygg seger. Palmen visade upp en överraskande allsidighet och tog hem andraplatsen före i tur och ordning Fredrik W, Henrik, Fredrik K, mannen utan muskelfibrer typ II och Jakob. Måste ändå säga så här i efterhand att det var en ganska kul etapp, men väldigt långt hem på tom mage efter målgång.. 


Nu blir det ingen mer etapp före SM men vi ska försöka få till någon till efteråt. Kommentera gärna hur du upplevde loppet.

/Jalabert

Media:

 

Bilder:
Några bilder i picasa webbalbum

Fredrik K, Henrik E, Kalle B, Jakob och Fredrik W är redo inför start.
Taggade inför start!

Här kör vi på...snittar på c:a 35 km/h
Go go go!! KOM IGEN NU GUBBAR!!!
Film:

Inbjudan E2 onsdag 26/8

Samling: Parkeringen vid Delsjöns södra spets kl 18 onsdag 26/8. Avrull senast 18.10, kom i tid!
Anmälan: Dyk upp på plats eller anmäl och psyka i kommentarsfältet nedan.
Banan: 44 km, designad för massespurt. Karta:
http://maps.google.se/maps/ms?ie=UTF8&hl=sv&msa=0&msid=102340721939969296876.000471e13ba413966dd1a&ll=57.602014,12.20993&spn=0.098414,0.307961&z=12

Vi kör i samlad trupp till punkten "fri fart". Därefter släpps fältet lös. Rundan körs klockans håll. Jag förklarar mer detaljerat innan vi sticker iväg. Vi tittar ut mållinjen när vi cyklar förbi den. 

Efter målgång cyklar vi tillbaka till samlingen (de som vill).

Använd som vanligt hjälm och tänk på trafikregler!
Eventuella framtida etapper bestämmer vi på plats med hänsyn till dopingavstängningar, TV-bolags intresse m.m.
Vi ses!
/Jalabert

Rapport E1

Så var det äntligen dags för årets första etapp. Glädjande nog letade sig hela 9 st fram ur buskarna och belönades med en strålande nästan vindstilla kväll. För första gången i girots historia hade vi kommit överens om att större delen av etappen skulle gå i samlad klunga. Ett bra initiativ tycker jag, vill man ha träning är det ju bara att lägga sig längst fram. Palmen var dock som vanligt het i backarna och spände vaderna när tillfälle erbjöds. Det var inte direkt någon vätternrunda-körning utan ett oerhört ryckigt tempo. 

Ut på Hällesåkersvägen möttes vi av asfalt så jämn och fin att den bara måste utnyttjas framöver. När vi svängde av mot Mölnlycke och skulle börja tävlingen var Fredrik tvungen att åka hem och passa barn, så 8 st gick samlade in i backen mot Benareby. Då Palmen sett så vass ut markerade jag hans hjul men han verkade lite mer avvaktande nu så jag försökte själv istället. Vi fick en lucka ner till nightfox som han dock tuggade ikapp och vi blev en trio som hade ett litet avstånd ner till nästa grupp. Själv smög jag mig lite på mina förningar medan palmen och nightfox verkade mer angelägna att behålla vår ledning. Efter Benareby kommer det ett segt motlut och precis när palmen var klar med sin förning gjorde jag en fartökning och fick en liten lucka. Vi blev körande en och en och själv kan jag bara berätta om min duell med Palmen. Kikade bakåt med jämna mellanrum och det kändes som luckan var ganska konstant. I Mölnlycke ska han tydligen ha närmat sig men fick vänta på en pensionär i en rondell! Det märkte inte jag som trodde jag drygat ut upp emot företagsparken. Skönt för benen kändes riktigt sega och jag kunde inte höja farten det minsta. Så kommer ett rödljus, nej! Luckan är återigen nere i ca 10 sek. Känns som den blir lite större i backarna upp mot Öjersjö så jag slappnar av lite. Vänder mig om med 1 km kvar och ser att den jävla palmen är obekvämt nära igen.. Inte så nära att han lyckas gå ikapp dock utan han rullar in ca 10 sek efter. 

Där bakom blir det en spurt om 3e-platsen som MC lyckas vinna då han hade minst kramp av de inblandade.. Nightfox och Jonas L rullar in strax bakom, medan Johan P, Björn och Fredrik K droppar in lite senare.

Resultat (tider högst ungefärliga, kan vara felaktiga, rätta gärna isf):
1. Jalabert 1.41.24 100p
2. Palmen +0.05 80p
3. MC + 1.06 60p
4. Nightfox +1.08 50p
5. Jonas L +1.20 45p
6. Johan P +3.34 40p
7. Björn +6.36 36p
8. Fredrik K +8.02 32p
9. Fredrik W barnvakt 29p

Det kommer även att bli en etapp nästa vecka! Förslag på bansträckningar mottas gärna. Rapportera även hur ni upplevde slutdelen.
/Jalabert

Inbjudan etapp 1 19 augusti 2009

ÄNTLIGEN! skriker cykelsverige. Giro göteborg är tillbaka med årets första etapp.

Samling: Parkeringen vid SAIK-stugan onsdag den 19 augusti kl 18. Avrull snarast, kom i tid!
Anmälan: Dyk upp på plats eller anmäl och psyka i kommentarsfältet nedan.
Banan: Vi kör samma som etapp 1 2007 då Pelle tog en bejublad seger. Banan är 55 km och relativt flack. Karta:

http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&msa=0&hl=sv&z=12&ll=57.655321,12.23774&spn=0.119393,0.31929&om=1&msid=100902529907034193633.000001123e905d1abde11

OBS: Till Landvetter kör vi i samlad trupp. När det är 1 km kvar kommer en 90 graders vänstersväng i en fyrvägskorsning. I denna måste man ta det lugnt.

Eventuella framtida etapper bestämmer vi på plats med hänsyn till dopingavstängningar, TV-bolags intresse m.m.
Vi ses!
/Jalabert